Полузащитникът на Барселона Андре Гомеш е изразил желание пред клуба да бъде продаден след края на сезона, твърди „Мундо Депортиво”.

Очевидно португалският национал се е уморил от негативното отношение на феновете и липсата на игрови минути. 24-годишният бивш ас на Валенсия премина на „Камп Ноу” през лятото на 2016 година срещу почти 60 милиона евро (35 милиона евро твърда сума и 20 милиона под формата на бонуси). Тогава „блаугранас” сметнаха, че са направили истински удар, тъй като отмъкнаха играча под носа на големия враг Реал Мадрид.

Играч на Барса се оплака: Животът ми е истински ад

Гомеш в никакъв момент не успя да убеди критици и фенове, че заслужава мястото си в Барса. Неведнъж в интервюта футболистът призна за трудностите си, като разкри, че се страхува да напуска дома си.

През настоящия сезон футболистът записа едва 4 мача като титуляр за Барселона в Ла Лига, а общо в двете си година записа 75 участия. Говори се, че Манчестър Юнайтед и Ювентус проявяват интерес към него, а според испанския вестник „АС” Гомеш предпочита да заиграе в италианския гранд.