Отборът на Барселона подготвя офанзива за нападателя на Хетафе Анхел Родригес, след като стана ясно, че Усма Дембеле е аут до края на сезона. Другият нападател в тима Луис Суарес също е аут до края на месец май.

„Каталунците“ ще имат право да привлекат техен заместник в случай че става думаа контузия, която ще извади даден играч от състава за повече от 5 месеца. Според член 124.3 от правилника на Испанската футболна федерация става ли въпрос за толкова тежка травма, от Барселона могат да подпишат с нов играч, който ще може да играе в Примера дивисион и Купата на Краля, но не и в Шампионската лига. Освен това новопривлеченият може да пристигне само от Ла Лига или шампионат, който още не е започнал (САЩ, Китай, Япония).

Бившият нападател на Виляреал Седрик Бакамбу също беше потенциална опция, но испанските шампиони са насочили усилията си към 32-годишния таран на Хетафе. През този сезон той оглавява реализаторската листа на тима с девет гола. Преди време спортният директор на третия в Ла Лига Анхел Мартин потвърди, че се очакват запитвания към техния футболист.

„Готови сме, ако той ни напусне. Няма нищо официално от Барселона, знаем само за интереса от медиите. За момента няма абсолютно нищо, нито от Барселона, нито от агента на Родригес. Ще почакаме и ще видим. Предпочитам той да остане тук с нас“, заяви спортният директор на Хетафе.

Привличането на 32-годишния Родригес би излязло на Барселона около 10 милиона евро.