Барселона обмисля да наддава за полузащитника на Манчестър Сити и германския национален отбор Илкай Гюндоган, твърдят последните информации от Острова. Ако се съди по написаното от вестник „Сън”, каталунците били склонни да платят 50 милиона паунда за 27-годишния футболист.

Очевидно на „Камп Ноу” са решили да привлекат качествен заместник на напусналия след години вярна и славна служба Андрес Иниеста. Само до преди няколко седмици сред местните медии битуваше гледището, че Филипе Коутиньо ще бъде върнат в халфовата линия именно с тази мисия, а подобен ход щеше да осигури място в атака за уж сигурното нов попълнение Антоан Гризман. Французинът обаче обяви, че остава в Атлетико Мадрид и това явно нанесе промени по плановете на Барселона.

Гюндоган едва завърши втория си сезон като футболист на Сити и Хосеп Гуардиола, като спечели дубъл с шампионската титла на Висшата лига и Купата на Лигата. През по-голямата част от сезон 2017/2018 Гюндоган се бореше с контузия, като въпреки нея записа 30 мача във Висшата лига (половината от които като титуляр).

Манчестър Сити плати на Борусия Дортмунд тъкмо 50 милиона паунда през 2016-а година. По договора на играча с „гражданите” остават още 2 сезона.

Още по темата:

Гюндоган и Йозил сътвориха политически скандал след снимка с Ердоган

Президентът на Германия привика Гюндоган и Йозил на среща

Буря от германски освирквания към Гюндоган заради снимката с Ердоган