Отборът на Атлетико Мадрид продължава да се интересува от нападателя на Арсенал Александър Лаказет. Испанският клуб се опита да подпише с бившия таран на Олимпик Лион преди три години, но французинът беше убеден да се присъедини към „артилеристите“ от Арсен Венгер.

Лаказет стартира кариерата си в Арсенал обещаващо, но през този сезон не показа пъния си потенциал. Лондончани пък искат да съберат средства за трансферните си цели и може да жертват нападателя за тази си цел.

Вариант пред него е именно Атлетико, който продължава да следи 29-годишния Лаказет. Според „Marca“, мадридчани са готови да привлекат играча. Според испанското издание спортният директор на Атлети - Андреа Берта, е готов да изкуши Арсенал, предлагайки им избор от трима играчи в замяна на Лаказет.

Арсенал е силно свързан с халфа на „дюшекчиите“ Томас Партей и дори се твърдеше, че ганаецът е договорил личните си условия с лондончани. Атлетико обаче не желаят да се разделят с халфа, освен, ако не бъде платена клаузата му за откупуване от 50 милиона евро. „Дюшечиите“ се надяват той да се съгласи и да подпише нов договор с клуба.

Вместо това „рохибланкос“ са готови да предложат на Арсенал Тома Лемар, когото лондончани се опитаха да привлекат като евентуален заместник на Алексис Санчес още през лятото на 2017 година. Останалите, които Атлетико е готов да предложи, са Анхел Корея или Витоло.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета продължава да иска да вземе нов полузащитник, особено с неяснотата около евентуалната сделка за Дани Себайос, който игра миналия сезон като преотстъпен от Реал Мадрид. Очаква се лондоначани да се разделят и с Ейнсли Мейтланд-Найлс.