Отборът на Арсенал е най-новият кандидат за подписа на полузащитника Бубакари Сумаре от Лил. След като „артилеристите“ закупиха миналото лято Никола Пепе, сега лондончани са близо и до подписа на бразилския защитник Габриел. Сумаре би бил третият футболист на „песовете“, който ще премине в Арсенал за една година.

Мениджърът Микел Артета има желание да подсили полузащитата си, като се, че Томас Партей е първият избор на испанеца, но Атлетико Мадрид остава твърд в позицията си, че няма да се разделис ганаеца, освен, ако някой не активира клаузата му за освобождаване от 45 милиона паунда.

„Foot Mercato“ сега твърди, че това е накарало Арсенал да се включи в надпреварата за Сумаре това лято, сел като следи отблизо ситуацията с халфа. 21-годишният французин изигра силен сезон за Лил, като помогна на тима да си осигури участие в Лита Европа догодина.

Нюкасъл се провали в опитите си да го привлече през януари, а цял куп клубове все още се интересуват от младежкия национал на Франция. Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Барселона и Милан са сред споменаваните кандидати за Сумаре.

В доклада се посочва, че Лил е отворен за подобен трансфер това лято, стига да получат сумата, която желаят.

Порталът Transfermarkt.com оценява 21-годишния халф на 24.5 милиона евро. Той има договор с френския клуб до лятото на 2022 година.