Звездата на Олимпик Марсилия Бафетимби Гомис показа, че в клуба считат за сигурен трансфера на Димитри Пайе от Уест Хем.

Както е известно, френският национал отказва да играе за „английския тим“ и обяви стачка в опит да си издейства завръщане в своя бивш тим. Ситуацията при лондончани е доста нагнетена, като мениджърът Славен Билич веднага отстрани Пайе от първия отбор.

Няколко от съотборниците му в Уест Хем също не одобриха действията на плеймейкъра, но докато те се ядосват, в Олимпик очевидно вече са започнали приготовленията за неговото посрещане.

Поне за това свидетелстват думите на Гомис, който освен голмайстор на „финикийците“ е и техен капитан. „Очаквам Пайе с нетърпение. Ако той иска да се върне, всичко е окей“, каза опитният нападател.

Гомис пристигна в Марсилия под наем от Суонси в началото на сезона, като почти веднага започна да бележи. Той има 10 гола в 18 шампионатни мача, а това му донесе и капитанската лента. Почти сигурно след края на сезона марсилци ще направят трансфера на Гомис постоянен.