Отборът на Арсенал е готов да се раздели с капитана си Пиер-Емерик Обамеянг до края на трансферния прозорец, твърди „Telegraph“. Ръководството на клуба е решило, че нападателят няма да бъде спиран, ако за него пристигне достатъчно добра оферта.

Нападателят подписа нов договор през септември миналата година, но габонецът разочарова с представянето си в последните месеци и в клуба са склонни да се разделят с него и от високата му заплата.

Обамеянг пропусна първия мач за сезона срещу Брентфорд, след като даде положителен тест за COVID-19. След това той се появи като смяна в дербито с Челси (0:2), но не повлия особено на развитието на мача.

Лошото начало на сезона притиска шефовете на Арсенал да привлекат още играчи до края на трансферния прозорец. За целта обаче те ще имат нужда от свежи средства и това е още една причина за евентуалната раздяла с Обамеянг.

За момента 32-годишният футболист не е поставен официално в трансферната листа и остава в плановете на Микел Артета. Той обаче вече не попада в графата „непродаваем“, а в клуба са готови да се разделят с него. Все пак това няма да стане на всяка цена, а само при оферта, която да задоволява лондончани.