Отборът на Арсенал е готов да продаде Хенрих Мхитарян това лято, за да си осигури набирането на средства за нови трансфери. Италианският Рома има желание да вземе Мхитарян за постоянно, след като в момента арменецът играе под наем на „Олимпико“.

Арсенал може да очаква да получи около 10 милиона паунда, но „вълците“ имат друга идея за трансфера. Те са говорили за сделка с играч плюс пари в брой.

Но Арсенал би предпочел парите, тъй като Мхитарян все още се смята за добър играч и затова „артилеристите“ ще сключат сделка, само ако получат пари в брой.

Лондончани искат да засилят защитата, искат и полузащитник, но също така че са изправени пред угрозата да загубят своя голмайстор Пиер-Емерик Обамеанг, на когото му остава една година от договора.

Барселона и Интер се интересуват от габонеца, който има желание да играе в Шампионската лига, а Арсенал не би искал да рискува той да влезе в последната си година от договора си и да го загуби за без пари.

„Топчиите“ пък имат интерес към Томас Партей от Атлетико Мадрид, но тази сделка изглежда невъзможна, след като испанският клуб иска над 40 милиона паунда за ганаеца. Те искат още и защитника на Реймс Аксел Дисаси и Даю Упамекано на РБ Лайпциг, но много по-вероятно е да превърне сделките под наем на Пабло Мари и Седрик Соарес в постоянни такива.

Много по-вероятно е Арсенал да погледне към по-евтини сделки, бартери и наеми през това лято.