По всичко изглежда, че Арсенал е харесал футболиста на Селтик - Одсон Едуар, и ще започне офанзива по привличането му. 22-годишният нападател е сред избраниците на мениджъра на "топчиите" - Микел Артета, според когото ще бъде перфектният заместник на почти сигурно отиващя си Пиер-Емерик Обамеянг. 

Френският младок отбеляза 24 гола през този сезон, а цената му е е 20 млн. паунда - сума, с която Артета може спокойно да се раздели, въпреки кризата, последвала пандемията от коронавирус. 

Бившият играч на Селтик - Франк МакГарви призна, че 

"Обожавам да гледам Едуар. Той притежава магия в краката си. Просто знаеш, че когато топката е в него, противникът му има проблем. Има способността да създава шансове от нищото, защото е изключително бърз." 

"Мисля, че това лято някой ще дойде, ще постави 20 млн. на масата и ще го грабне. Не можем да виним Селтик, ако го пусне. Особено в настоящата ситуация", заяви МакГарви. 

Бившият футболист на Селтик и Арсенал - Чарли Николас, бе по-директен и направо предложи младока на "артилеристите".

"Той трябва да играе в Арсенал заради начина, по който играят. Стилът му ще пасне на отбора. Проблемът е, че не знам доколко е готов да играе всяка седмица за отбора. Той със сигурност няма да пристигне в Англия и да почне да бележи по 20-25 гола на сезон, ако Арсенал не оправи отбора си преди това", заяви Николас.