Казусът около Амин Юнес и договорът му с Наполи продължава да се дипли в Италия. Спред адвоката, който е работил по януарската сделка, няма никакво съмнение, че футболистът е собственост на италианския клуб.

Аякс наказа потенциалния подсъдим Амин Юнес

24-годишният играч на Аякс пристигна през януари, за да подпише с „везувиани”, като двете страни се разбраха договорът да влезе в сила от лятото, когато договорът му с холандците изтича. Впоследствие обаче възникна проблем, тъй като играчът и неговото обкръжение заявиха, че не са парафирали нищо, докато Наполи от своя страна входира контракт пред Италианската футболна федерация.

Юнес си знае своето: Не съм подписвал с Наполи!

В Италия: Наполи се опари от своя аморален Бербатов

Оттогава досега спорът не затихва, като изглежда много вероятно Наполи да потърси правата си по съдебен ред. „Наполи е отборът, който държи спортните права на Амин Юнес”, потвърди Марио Де Роси, адвокат от лагера на футболиста, пред CalcioNapoli24.

„Само неговият агент Никола Иночентин може да говори и да представлява футболиста. Съществуват договори, които са коректно подписани.”

„Не става дума за изразяването на мнения, налице са обективни факти: Юнес е футболист на Наполи. Може би играчът се е отнесъл за момент и е казал нещо невярно, останалото са просто празни приказки, които дори не знам как да коментирам.”

„Други клубове? Те би трябвало да седнат за разговори с Наполи и Иночентин, за да преговарят за покупката на Юнес. Ако това не се случи, те рискуват тежки наказания, трансферни забрани и дори по-лошо”, допълни Де Роси.