Конфликтът между Амин Юнес и ръководството на Наполи отново се интензифицира, след като играчът настоя, че няма никаква сделка между него и италианския клуб, която го задължава да премине там през лятото.

Наполи се готви за съдебна битка с ново попълнение

От Аякс заявиха: Няма мърдане при Юнес, ще ходи в Наполи

Изглежда все по-вероятно казусът да се реши по съдебен път, след като от Наполи са входирали подписан от играча контракт за преминаването му в отбора, считано от 1 юли. От настоящия клуб на 24-годишния германски национал – Аякс също признаха за наличието на подобен документ.

На този етап очевидно нито една от страните не желае да отстъпи от позициите си, като тепърва ще се изяснява каква е истината. „Бих искал да поясня още веднъж – след като преговарях за трансфер в Наполи през сезон 2017/2018 – че реших да уважа контракта си с Аякс до 30 юни 2018 година по лични причини”, заяви Юнес.

„До споменатата дата ще бъда изцяло фокусиран върху Аякс. Не съм подписвал каквито и да били предварителни споразумения с Наполи или други отбори, които биха ме обвързали с тях от 1 юли нататък”, добави той.

В Италия: Наполи се опари от своя аморален Бербатов

Юнес наскоро се забърка в скандал и в Аякс, като беше понижен да тренира с резервния отбор, тъй като не пожела да влезе като резерва при победата над Хееренвеен с 4:1 през уикенда. „Исках да го възнаградя за неговата усърдна работа в тренировките, но той прецени, че присъствието му на терена не е необходимо”, обясни случката треньора Ерик тен Хаг. „Аз съм шефът и ако реша, че той трябва да влезе на терена, значи ще го стори. Ще си поговорим един с друг лице в лице”, каза наставникът непосредствено след срещата.

Германецът беше неоспорим титуляр за своя клуб от началото на сезона, ала контузия в коляното през ноември го извади от ритъм. Впоследствие той не пожела да поднови изтичащия си договор, което внесе още напрежение в отношенията му с клубната управа. След тази случка той има общо 49 минути футбол.