Снощната победа на Барселона над Атлетико Мадрид с 2:1 в четвъртфиналите на Шампионската лига може и да бе белязана от дискусионното съдийство на Феликс Брих, но тя за пореден път потвърди един известен факт. Атакуващият тризъбец на каталунците Лионел Меси – Луис Суарес – Неймар определено се е специализирал в това да се представя изключително силно срещу „дюшекчиите“.

Снощи Луис Суарес вкара двете попадения за пълния обрат срещу останалия с 10 души на терена противник. Така сметката на триото MSN от сформирането му досега в сблъсъците с Атлетико от миналия сезон стигна общо 13 попадения. В мачовете на различните фронтове Барса е вкарал общо 14 попадения, като единственият различен голмайстор е... централният защитник Жоао Миранда, който си бележи автогол.

Залп по Барса от мадридските медии

През миналия сезон двата тима играха общо 4 мача – два в първенството и два за Купата на Краля. От 13-те гола в 7-те мача Лео Меси има 5, докато Неймар и Луис Суарес са с по 4.

Още по-любопитното е, че всичките 7 срещи приключват със загуби за Атлетико. Това означава, че Диего Симеоне все още чака първата си победа над Луис Енрике, откакто последният пое каталунците.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS