Старши треньорът на Барселона Луис Енрике призна след успеха с 2:1 над Атлетико в първия четвъртфинал за Шампионската лига, че изгонването на Фернандо Торес е променило хода на мача.

"За да играеш срещу Атлетико трябва да си много прецизен и да имаш добро темпо, позициониране и контрол на топката. Може би нямахме тези неща през първото полувреме. Атлетико създаде много добър шанс през първото полувреме и комбинирано с нашите грешки, това им позволи да вкарат", обясни специалистът.

"Изгонването (на Фернандо Торес б.р.) промени играта. На полувремето опитахме да поговорим да контролираме темпото и атакуващия Атлетико като отбор, а не като индивидуалности. През второто полувреме си мисля, че феновете се наслаждаваха."

"Щастлив съм от представянето и от факта, че отново победихме. Може би някои хора извън отбора са били уплашени (при 0:1), но тези играчи имат голяма увереност. Чакаме с нетърпение мача на "Калдерон".

"Откакто съм тук, винаги мислим само за следващия мач. Искаме да спечелим на "Калдерон" и това е единственият резултат, който е добър за нас. С това поведение и тези играчи можем да отидем навсякъде."

"За Суарес бе трудно, защото той винаги играеше срещу двама централни защитници. Затова беше важно за нашите играчи по крилата да стоят близо до тъчлинията. Суарес носи работоспособност и характер на този отбор, не само голове. Той се интегрира по специален начин. Може да кажем, че той е полу-каталунец", допълни Енрике.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS