Ивайло Чочев продължава да бъде доста атрактивна опция за елитния Кротоне. Отборът, в който се подвизава друг български национал – Александър Тонев,  ще избира между халфа на Палермо, свободен агент и италиански младок, за да подсили халфовата си линия.

"Питагорците" на Тонев подават ръка на Ивайло Чочев

„Питагорците” желаят да избегнат нов драматичен сезон в Серия А. През миналата кампания те се спасиха от изпадане с невероятен финален спринт, какъвто не бе по силите на Палермо. Сега генералният директор Рафаеле Врена и спортният Джузепе Урсино ще имат последната дума по въпроса кой точно ще бъде привлечен с цел увеличаване конкуренцията в средата на терена.

Чочев може би се явява най-желаният вариант, макар „Тутомеркатоуеб” да уточнява, че все още не е установен никакъв контакт с Палермо.

Тежка прогноза за Палермо: Само Чочев не стига

Другата опция е 22-годишният футболист на Наполи Алберто Граси. Халфът със сигурност не попада в плановете на Маурицио Сари и привличането му би било лесно осъществимо. Друг е въпросът, че той има едва 21 мача на ниво Серия А през последните 3 години.

Последният вариант пред Кротоне е освободеният от Киево ветеран Мариано Иско. Аржентинецът е без отбор, като може да предложи доста опит предвид своите 34 години. Той изглежда като най-достъпният от тримата, но в същото време на него не може да се гледа като на дългосрочна перспектива.