Италианският спортен всекидневник „Кориере дело спорт” направи пълна дисекция на случващото се в Палермо. Изданието заключи, че изпадналият в Серия Б тим се готви за една от най-тежките кампании в съвременната си история, което има пряка връзка с качествата на Ивайло Чочев.

Изданието определи българина като надарен с „добри качества”, но подчерта дебело, че без правилните попълнения, изгледите не са никак добри за розанерите. На всичкото отгоре клубът се намира и в деликатна ситуация заради пропадналата продажба и започнатото срещу собственика Маурицио Дзампарини разследване.

Чочев и Палермо с шести нов треньор за година

Тъй като босът вече обяви, че блокира всички трансфери, действията на спортния директор Фабио Лупо ще имат изключителна тежест. Негова е тежката мисия да осигури достатъчно качествен състав на треньора Бруно Тедино, с който да се преследва промоция в калчото.

Първият сбор на Палермо е в сряда, а в четвъртък тимът ще направи и първа тренировка. „Кориере дело спорт” подчертава с немалко тревожност несигурността, която властва на „Ренцо Барбера”. „Предстоят дни на важни избори за клуба. Например, вчера Ембало изглеждаше извън състава. Днес ситуацията е тъкмо обратната – той е част от отбора, стига да не се случи нещо извънредно. Всичко това се случва неофициално и на практика няма нищо невъзможно”, подчертава изданието.

"Питагорците" на Тонев подават ръка на Ивайло Чочев

Набляга се и върху фигурата на Алесандро Диаманти. Италианският ветеран е най-голямото име в редиците на Палермо, взима най-високата заплата, но е и най-възрастният и договорът му изтича през лятото на 2018 година. Самият Дзампарини наскоро намекна, че ще гради отбора без него, но Диаманти се запъна, че ще изпълни договора си. „Кориеро дело спорт” подчертава, че обвързани с тима са още очевидно ненужни играчи като преминалия през Левски Жоао Силва (до 2021 година) и Ел Каутари (2019 година).

Колкото до ходовете на трансферния пазар, вестникът отбелязва: „Лупо вярва, че трябва да осигури две ключови нови попълнения. Опитът на Яяло, който има да възстановява своята връзка с феновете , и доброто качество на Чочев не са достатъчни.”

Дзампарини бързо разлюби Палермо, щом полицията го погна

Самият Лупо отбелязва, че неговата работа не е да „запълва дупки”, а да взима точните играчи. Именно с тази цел се преследва привличането 24-годишният плеймейкър Игор Коронадо от Трапани.