Българският национал Андрей Гълъбинов вече официално е футболист на елитния Дженоа. Отборът от Серия А днес представи тарана, който привлече от втородивизионния Новара.

Генуезци отказаха да публикуват каквито и да било подробности около контракта на българина, като дори не е ясно за какъв срок е той. „Грифоните” единствено уточниха, че са приключили процедурата по „придобиването на неговите спортни права”.

Роден национал пред трансфер в първия шампион на Италия

Според сайтът transermarkt.com 28-годишният Гълъбинов е пристигнал на „Луиджи Ферарис” със свободен трансфер, тъй като договорът му с Новара е изтекъл на 30 юни.

Цялата професионална кариера на българина дотук преминава в Италия. Той е играл за отбори като Болоня, Ливорно и Авелино. През миналия сезон той вкара 12 гола и асистира за други 10 в 34 шампионатни мача в Серия Б. За българския национален отбор Гълъбинов може да се похвали с 2 попадения в 6 срещи. 

С преминаването си в Дженоа Гълъбинов ще бъде вторият българин в Серия А през идния сезон. Александър Тонев все още е играч на Кротоне, който с невероятен финален спринт запази мястото си в елита и през 2017/2018. За нещастие другият наш легионер в калчото - Ивайло Чочев изпадна със своя Палермо в Серия Б.