Крилото Боби Дънкан възмути немалка част от феновете на бившия си тим Ливърпул с начина, по който си издейства трансфер във Фиорентина, затова не е чудно защо те не пропуснаха да се позабавляват на негов гръб, когато новият му тим просто го забрави при представянето на всичките си нови попълнения.

18-годишният играч, който е братовчед на клубната икона Стивън Джерард, посредством своя агент обвини европейския клубен шампион, че го държи като заложник на „Анфийлд” и отхвърля всички възможни предложения. Представителят на Дънкан – Саиф Руби дори стигна дотам да заяви, че менталното здраве на момчето търпи сериозни поражения. Стигна се дотам, че Ливърпул се видя принуден да коментира лаконично казуса пред широката общественост, отхвърляйки всички обвинения.

Когато трансферът на Дънкан във Фиорентина стана факт, младокът позира широко усмихнат с фланелката на новия си тим и доста емоционално се сбогува с „червените” в „Туитър”, сякаш изобщо не е възниквал проблем. Този факт също огорчи привържениците на английския колос.

Сега обаче се оказа техен ред да съзрат намеса на провидението, след като Дънкан без видима причина остана извън краткото видео, с което „виолетовите” обобщиха всичките си 13 нови имена (14 с Дънкан). Разбира се, това може да е просто пропуск на хората, които отговарят за клубните канали в социалните мрежи. Същевременно съвсем не е изключено Дънкан да е пратен в младежката формация на Фиорентина предвид своята възраст. Трябва да се отбележи, че въпросният туит вече повече от ден стои в мрежата непроменен.

Последното би било жесток удар по психиката на футболиста, чийто агент мотивира решението за раздяла с Ливърпул именно заради липсата на шансове за изява в първия тим. От неговото изказване по-рано миналия месец стана ясно, че и той, и клиентът му очакват във Флоренция ситуацията да бъде коренно различна, т.е. Дънкан да бъде пълноправен член на мъжкия тим.