Ръководството на Ливърпул е обявило на крилото Боби Дънкан, че вече не е желан на „Анфийлд” и може да си търси нов отбор. Според изданията на Острова основните причини за промяната в позицията на клуба спрямо младия талант е, че неговото поведение може да наруши добрия климат в съблекалнята.

Преди дни агентът на 18-годишния братовчед на клубната легенда Стивън Джерард атакува словесно клуба, като обвини шефовете и по-специално спортния директор Майкъл Едуардс в това, че нанасят психологически травми на момчето с нежеланието си да го пуснат да играе зад граница.

По принцип Фиорентина напъва сериозно за подписа на Дънкан и това беше една от причините той да пропусне съвсем целенасочено двубой на формацията до 23 години. Ливърпул отрече обвиненията в психически тормоз, отправени от Саиф Руби, като обявиха, че повече няма да има официални коментари по темата.

Дънкан играе за Ливърпул малко повече от година, след като през миналото лято беше купен от Манчестър Сити срещу 200 хиляди паунда. Той отбеляза 23 гола в 26 мача за Ливърпул U18.

Би Би Си дори твърди, че мърсисайдци са преосмислили позицията си и са готови да продадат Дънкан на Фиорентина  срещу 1,8 милиона паунда и 20-процентов дял от следваща продажба.