Агентът на таланта от школата на Ливърпул Боби Дънкан отправи много тежки обвинение към клуба. Според него европейският клубен шампион подлага на „тормоз” младия играч – който на всичкото отгоре е братовчед на легендата Стивън Джерард – и го държи в редиците си против волята му. Саиф Руби заяви, че цялата ситуация вреди много сериозно на психическото здраве на неговия клиент.

Вчера Ливърпул отхвърли оферта на Фиорентина да вземе 18-годишния играч под наем с опция за откупуването срещу сумата от 1,8 милиона евро. Според „Дейли Мейл” флорентинци са отправили и втора оферта – отново за наем, този път със задължение за покупка при условие, че Дънкан запише 5 мача за първия състав, но и тя е срещнала отказ.

Този факт накара Саиф Руби да се изкаже в крайно негативна светлина по отношение на Ливърпул. „През последните седмици се казаха доста неща по повод бъдещето на Боби Дънкан в Ливърпул”, коментира той. „Днес видяхме и последната капка в чашата на търпението ни към поведението и отношението, демонстрирано от спортния директор Майкъл Едуардс. Преди няколко месеца и преди края на миналия сезон, Боби имаше срещи с ръководството на клуба, включително и с директора на академията Алекс Ингълторп. На тях стана ясно, че Боби не е доволен от Ливърпул по няколко различни причини и Алекс ни призова да им представим оферти, които ще подпомогнат раздялата.”

„За играч, който има нула опит в първия тим, нито един отбор не беше готов да хвърли пари отвъд разумното за футболист, който Ливърпул придоби за 200 хиляди паунда миналото лято. В тази връзка се оказах в състояние да намеря отбори, които бяха готови да вземат Боби под наем в рамките на един сезон и с опция за откупуване срещу 1,5 милиона паунда, което щеше да е страхотна възвръщаемост за клуба по отношение на играч, който никога няма да играе за първия тим на Ливърпул и който не желае да бъде там.”

„Клубът и по-специално Майкъл Едуардс заявиха, че подобен род сделка няма как да се случи. Затова моят тим работи още по-здраво и успя да представи сделка за наем със задължение за покупка, влизащо в сила след изиграването на 5 мача, и то на по-висока сума от предишната, а също и включващо процент за Ливърпул при нова продажба.”

„Оставяйки това настрана, истинската причина, поради която Боби пропусна мача за младежката формация (срещу Саутхемптън – б.р.) в понеделник, беше заради сериозните ментални проблеми и стреса, на който клубът го подложи. Стрес, породен от обещанието, че може да си тръгне, а после от промяната в позицията на клуба и задържането против волята му.”

„Той не просто получава оскъдна заплата, но също така има още година по договора си след настоящата и Ливърпул твърдо заяви, че нов няма да бъде предложен. Боби не е напускал стаята си вече 4 дни и повече няма да се върне в Ливърпул. Сега главното ми притеснение е за неговото психическо здраве.”

„Ръководството на Ливърпул показа нулева загриженост в това отношение и стигнаха дотам, че в писмен вид изразиха намерение да го накажат и да го накарат да остане в клуба до януари, за да му преподадат урок. Това не е достойно поведение от клуб с богата история като Ливърпул и в който един от най-великите им играчи – Стивън Джерард – всъщност е братовчед на Боби.”

„Остава толкова горчив вкус, че на клуб като Ливърпул подобно нещо може да му се размине – да тормози психически и да унищожава живота на едно младо момче като Боби. Знам едно нещо със сигурност – той няма никога повече да се върне там, а заплатата му е толкова ниска, че никакъв брой глоби няма да окажат разлика. В тази ситуация единственото, което има значение, е здравето на играча, което в този случай Майкъл Едуардс тотално игнорира заради своя собствен инат. Наистина се моля това, през което Боби преминава, да не се случва на друг млад футболист”, завърши Руби.

Чрез свой говорител Ливърпул заяви собствената си позиция във връзка със скандала, като мърсисайдци заявиха, че обвиненията са безпочвени. „Футболен клуб Ливърпул е наясно с и в същото време разочарован от неприписаните коментари и безпочвени обвинения, които бяха отправени в медиите във връзка с един от нашите играчи. Тъй като интересите на въпросния футболист не се обслужват по най-добрия начин нито от неточни спекулации, нито от бунтарски изявления или публично осъждане, друг коментари по въпроса няма да има”, заявиха от „Анфийлд”.