Шефовете на Ювентус са решили да не рискуват и да платят 5 милиона евро за подписа на Аксел Витсел, за да го вземат в редиците си още през януари, а не да чакат до лятото.

Както е известно, белгийският национал беше изключително близо до преминаване на „Ювентус Стейдиъм“ през лятото. Той дори прекара 13 часа в Торино след успешните си медицински прегледи, но накрая трансферът пропадна, след като Зенит поиска повече пари.

Действащият контракт на играча с руския гранд изтича през юни 2017 година и той вече на няколко пъти отказа да го поднови. Очакванията бяха той все пак да осъществи преминаване в Юве през другата година, вече като свободен агент.

„Бианконерите“ обаче не смятат да рискуват и да дават време за появата на нов кандидат за услугите на Витсел. По тази причина те смятат да предложат на Зенит 5 милиона евро, за да го вземат още през януари. Ако това се случи, то белгиецът няма да може да играе в Шампионската лига, където има мачове за руснаците, но пък ще е на разположение за срещите в Серия А и Купата на Италия.