Полузащитникът на Зенит Санкт Петербург Аксел Витсел призна, че до последно е бил сигурен в трансфера си в Ювентус. В крайна сметка сделката не се случи, като за поредна година белгиецът не можа да си намери нов отбор.

По информация на италианските медии халфът е чакал 13 часа в Торино, за да премине при „бианконерите“, като всичко се е провалило в самия край. Самият играч призна, че му е трудно да приеме подобна развръзка.

„Трудно е да преглътна това. Все пак трябва да благодаря на Юве, понеже те направиха всичко по силите си. Жалко е, че Зенит не прие офертата от 25 милиона евро, при положение, че имам още само година по договора си с тях“, заяви Витсел.

„Разочарован съм, понеже отидох в Торино и минах медицинските прегледи. Вече се виждах част от Ювентус, но ето, че не се получи. Такива неща се случват във футбола. Няма да се депресирам, в живота е така.“

„Моята съдба беше да играя за Ювентус, но не се получи. Ще видим как ще се развият нещата през следващата година. Дали имам споразумение за тогава? Не, не още“, завърши 27-годишният Витсел.