Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е решил клубът да се бори за подписа на белгийския национал Аксел Витсел. Това означава, че през януари мърсисайдци ще спорят с Ювентус, който почти беше уредил опорния халф през лятото.

В последния ден от летния трансферен прозорец 27-годишният Витсел прекара 13 часа в Торино, докато чакаше сделката между Юве и Зенит да стане факт. В крайна сметка обаче руснаците не се съгласиха с предложената трансферна сума и медицинските прегледи, които играчът премина, се оказаха напразни.

Договорът на играча с руския гранд изтича и макар че Зенит ще се опита да преподпише с него, едва ли Витсел е отворен към такъв вариант. През януари футболистът навлиза в последните 6 месеца от контракта си, което му дава право свободно да води преговори с други тимове и да подписва предварителни споразумения.

Тъкмо тогава Ливърпул ще излезе с контрапредложение в опит да се пребори с Ювентус. Възможно е дори англичаните да форсират трансфер на момента, за да откажат съвсем италианските си конкуренти.