Полузащитникът на Арсенал Лукас Торейра действително е бил близо до трансфер в Милан, ала сделката не се е случила заради нежеланието на лондончани да продадат уругваеца. Това заяви агентът на футболиста Пабло Бентанкур.

„Росонерите” бяха доста настоятелни за подписа на 23-годишния играч, който сам призна, че все още има трудности да привикне към живота в Англия. Назначението на Марко Джампаоло за треньор на Милан беше една голяма причина за мераците в червено и черно, тъй като именно италианецът успя да покаже пред света качествата на уругвайския национал.

Само преди година Арсенал брои 26 милиона паунда за опорния халф, което също допринесе за нежеланието на клуба да върти бизнес с Милан. „Имаше я тази възможност. Джампаоло има място в сърцето на Лукас”, призна Бентанкур.

„От Арсенал обаче обясниха, че нямат никакво намерение да продават момчето. Лукас е добре, клубът е доволен от него. Това ще бъде годината за равносметките и те ще се случат, докато той носи екип на Арсенал.”

„Милан си е Милан. Завинаги ще бъде важен тим, дори и днес, когато има някои икономически проблеми”, допълни агентът на Торейра.