Уругвайският краен защитник Диего Лаксалт е готов да направи по-сериозна стъпка в кариерата си, а агентът му Ариел Красуски се надява клиентът му да премине в Наполи.

Уругваецът направи много силен Мондиал с екипа на „ла селесте” и сега защитава цветовете на Дженоа, но се очаква да напусне „Луиджи Ферарис” през това лято.

„Намирате ме в Милано, където очаквам добри новини. Лаксалт е доволен как премине кампанията му на Световното първенство, а сега започва подготовката му за новия сезон”, сподели Красуски пред италианско радио.

„При последното подновяване на договора му с Дженоа, то Лаксалт получи минимално увеличение на доходите, а той винаги иска да се доказва и надгражда. Професионализмът му е голям и като всеки професионалист, то той иска да се развива кариерно. Удивен е от интереса към него. Наполи не се е свързал с мен, а знам за желанието им от вестниците. Как би се чувствал Диего в Наполи? Говорим все пак за много голям отбор, а Наполи трябва да го вземе”, завърши импресариото на Диего Лаксалт.

Крайният бранител може да акостира на Сан Паоло за 20 милиона евро.