Нападателят на Ливърпул и испанския национален отбор по футбол Фернандо Торес публикува автобиографията си, озаглавена "Ел ниньо, моята история".

Торес представи автобиографията си на мястото, където за първи път се появи като нов играч на Ливърпул. Книгата описва досегашната кариера на Торес, неговото детство в Мадрид, любовта му към футбола и към Атлетико (Мадрид). Фернандо разказва за живота по улиците на Мадрид, за кариерата си в Атлетико, за който подписва на 15 години, а на 19 е вече капитан на отбора. Когато през юли 2007 година Ливърпул постави клубен рекорд за трансфери и привлече Торес, това се оказа отличен ход на английския клуб и един от най-важните моменти в живота на "Ел ниньо".

В книгата си Торес разказва и за това как се играе в английския футбол и как се живее в северо-западна Англия, за героите на Ливърпул Стивън Джерард и Джейми Карагър. Разказва и как се играе пред знаменитата трибуна "Коп", за която е един от героите.

Торес говори и за живота си със своята дългогодишна приятелка, която през юли му роди дъщеря, както и за семейството и приятелите си, сравнява и живота в Англия и Испания.