Звездата на Ливърпул Фернандо Торес за първи път призова американските собственици Том Хикс и Джордж Джилет да продадат клуба и да сдадат властта на „Анфийлд”.

Двамата бизнесмени изнемогват с издръжката на „червените” и в последните няколко години натрупаха колосални дългове на сметката на клуба. През април Хикс и Джилет официално оповестиха, че са готови да продадат акциите си, но до този момент провалят всички опити за сделка. Консорциум от Азия, начело с Кенет Хуанг бе близо до сделка, но оттегли офертата си в последния момент, недоволен от действията на американците.

Торес, който през лятото отхвърли две предложения от Челси и Манчестър Сити, коментира, че „червените” имат нужда от нови благодетели, за да може отборът отново да бъде конкурентноспособен на Челси и Манчестър Юнайтед.

„От ключово значение в клуба да пристигнат нови собственици, за да можем да се сравняваме с другите. Не сме много далеч от това. Миналата година имахме безобразен сезон, но само сезон по-рано завършихме на четири точки от Манчестър Юнайтед”, заяви Фернандо Торес.

„Ще видим какво ще можем да направим тази година. Ливърпул запази Стивън Джерард, което е фундаментално за отбора. Ливърпул все още е невероятен тим. Ситуацията е малко деликатна, тъй като не сме в Шампионската лига, но все още Ливърпул е най големият клуб в Англия и да играеш на „Анфийлд” всяка седмица е истинска привилегия”, каза още испанският национал.

„Обичам да имам цели пред себе си. Да помогна на Ливърпул да се върне там, където заслужава е прекрасна цел. Винаги е трудно, когато започваш да работиш с нов мениджър и нови играчи, но ще видим на какво сме способни. „

„Клубът прие няколко оферти за мен, но реши да ги отхвърли. Всичко приключи там. Всички мислеха, че отивам в Испания по време на световното, но нямаше нищо вярно в това. Още в деня, в който се завърнах за първа тренировка казах, че бъдещето ми е в Ливърпул. Имам договор до 2013 година. Тази година нашата цел е да се завърнем в Топ 4. Както всички мои съотборници и аз искам да печелим титли и именно затова е от изключително значение да имаме нови собственици”, завърши Фернандо Торес.