Треньорът на Уругвай Оскар Табарес, който изведе "урусите" до четвъртото място на Мондиала заяви, че иска да остане начело на тима и е по-мотивиран отвсякога за нови успехи.

63-годишният спец води за втори път националния отбор на Уругвай, след като изведе южноамериканците до осминафиналите на Мондиал 1990. В момента контрактът му е изтекъл, но той призна след загубата с 2:3 от Германия, че има огромен ентусиазъм да продължи работата си в националния отбор.

"По-скоро в края на кариерата си съм, отколкото в началото, но се чувствам добре физически", заяви Табарес, чийто прякор е "Професора".

"Заинтересуван съм да продължа с Уругвай, но сега не е времето да говорим за това", добави специалистът, който надъхва играчите си с литературни цитати. Табарес е голям почитател на аржентинския Че Гевара и е кръстил дъщеря си на последната голяма любов на революционера Таня. "Не искам да създавам впечатлението, че изисквам нещо", продължи тактикът. "Но моят контракт изтече и аз вече не съм национален селекционер. Всичко зависи от офертите, които получа", завърши Табарес.