Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че играчите, които влизат безумно в единоборство с двата крака и бутоните напред, трябва да отнасят много по-сурови наказания – от четири или пет мача. В момента санкцията е за три срещи.

В края на седмицата, която бе белязана от ужасяващите влизания на играча на Тотнъм Дидие Зокора и Питър Крауч от Ливърпул, сър Алекс заяви, че наказанието за подобни намеси задължително трябва да е директен червен картон.

„Това е сериозен проблем от началото на първенството. Никой не иска да вижда подобни влизания, защото единственото, което ще се случи е, че потърпевшият ще трябва да напусне играта, след това ще осъди извършителя на грубото нарушение, а цялата тази история не помага с нищо на футбола”, каза треньорът на „червените дяволи”.

„Дали три мача е достатъчно наказание за подобен род неща? Мисля, че не, санкцията трябва да бъде увеличена. Един играч, може да получи три мача, за удар в лицето, както направи Уейн Рууни преди няколко години, а пък влизане с двата крака, може да бъде санкционирано само с жълт картон – луда история”, добави още Фърги.