Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алек с Фъргюсън призна, че липсата на успехи в Европа наистина го разстройва.

Фърги наскоро празнува 21 години откакто е на „Олд Трафорд”. През този дълъг период той има спечелени 9 титли от Висшата лига.

Спечелването на Шампионската лига през 1998г. в онзи незабравим финал с Байерн Мюнхен, донесе единствения трофей от Европа във витрината на „червените дяволи”, откакто сър Алекс ги води. Това представлява голям проблем за шотландеца.

Според него, времето в момента е изключително подходящо за неговия тим, главно от млади и талантливи състезатели, да му донесе европейска слава.

„Много ще ми хареса да спечелим Шампионската лига отново”, каза наставникът на английските шампиони, който навършва 66 години на Нова година.

„Клубът я е печелил само два пъти досега – това е направо смешно. Нашият отбор е създаден, за да печели на международното поприще и тази година имаме отличен шанс да постигнем тази цел”, продължи Фъргюсън.

„Тимът от 1994 година бе може би най-добрият, с който съм работил, ако тогава нямаше проблемите свързани с квотите за чужденците, най-вероятно щяхме да спечелим Шампионската лига”, припомня си сър Алекс.