Единият от братята Да Силва в Манчестър Юнайтед – Фабио, ще бъде отдаден под наем през следващия сезон, информира мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън. Шотландският спец все пак добави, че бранителят има бъдеще на „Олд Трафорд“.

Фабио направи впечатляващ край на миналия сезон, като дори попадна сред титулярите за финала в Шампионската лига срещу Барселона. От началото на новата кампания обаче бразилецът не успява да се пребори за мястото на левия бек, където несменяем е Патрис Евра, а отдясно силно представяне прави Рафаел.

„Евра е толкова постоянен в играта си, че който и да беше втори избор за тази позиция, трудно щеше да се пребори да играе. За Фабио също е трудно“, коментира сър Алекс Фъргюсън.

Отдаването под наем на перспективни играчи е практика в Юнайтед. Том Клевърли и Дани Уелбек на няколко пъти обличаха екипите на други отбори.

„Да, Фабио ще бъде пратен под наем. Вероятно в Португалия, знам, че оттам има интерес. Братът на Фабио много подобри играта си в последната година, в която получава постоянно шанс за изява. Мисля, че след още една година и самия Фабио ще се превърне в един от най-добрите ни състезатели“, завърши мениджърът на английските шампиони.