Българският национал Стилиян Петров се изказа доста ласкаво по адрес на съотборника си в Астън Вила Габриел Агбонлахор. Според Петров, нападателят е готов да последва Гарет Бари, Ашли Йънг и Скот Карсън в националния отбор на Англия.

Агбонлахор направи чудесно впечатление с играта си в първия си сезон във Висшата лига миналата година и продължава да се представя на подобаващо ниво с фланелката на „бирмингамци”.

„Дали Агбонлахор е готов за повиквателна в националния отбор на Англия? Защо не? Той е футболист, който създава проблеми на всички защитници във Висшата лига, така че защо не? Вярваме, че и това ще стане в определен момент”, коментира Стилиян Петров.

„През изминалия сезон се справи много добре, но през тази кампания подобри значително играта си и вярвам, че ще видите още много голове от него”, продължи българинът.

„Мисля, че Гарет Бари показа пътя на футболистите на Вила към националния тим. Той получи шанс, справи се добре и сега е важен футболист за Англия. Смятам, че Ашли (Йънг) и Габи (Агбонлахор) могат да направят същото."

„Ще бъдем щастливи, ако Агбонлахор направи същото и смятам, че то няма да бъде незаслужено”, завърши Стилиян Петров.