Президентът на Барселона Хосе Мария Бартомеу е на мнение, че клубът е станал изкупителна жертва на ФИФА. На каталунците бяха забранени трансферите в следващите два трансферни прозореца, но изглежда, че битката по казуса тепърва започва.

"Възмутени сме. Жертви са на жестока несправедливост и се надявам всички да ни подкрепят, защото не сме направили нищо лошо. Ще се противопоставим и ще обжалваме в 10-дневния срок", заяви президентът на Барса.

"Ние сме клуб, който се стреми към съвършенството. Поставяме световни стандарти и ФИФА знае, че правим нещата по правилния начин. Те поставят под съмнение модел, който работи отлично вече 35 години. Не правим нищо лошо, опитваме се само да изградим най-добрия клуб в света. Имам чувството, че някои хората искат просто да атакуват Барселона", добави Бартомеу.

"ФИФА винаги ни е хвалила за школата "Ла Масия" и сега сме изненадани от решението. Не планираме да променяме нищо в практиките си. Планираме лятото както обикновено. Убедени сме, че наказанието ще падне", каза още Хосе Мария Бартомеу.