Бившият защитник на Левски Давид Бистрон ще играе в групите на Шампионската лига, след като неговият Виктория Пилзен би ФК Копенхаген в реванша с 2:1 и с категоричния общ резултат 5:2 спечели място в турнира на големите.

И в двете срещи от плейофите Бистрон игра пълни 90 минути за чешкия шампион срещу датчаните и по всичко изглежда, че ще намира място в отбора на Павел Върба и в груповата фаза на ШЛ .

Копенхаген поведе в Прага с гол на Кристиан Боланьос в 32-ата минута, но Виктория направи пълен обрат с попадения на Марек Бакош в 68-ата минута и Михал Дурис в последните секунди на срещата.

Любопитен е фактът как точно Давид Бистрон се озова в Пилзен през лятото на 2009 година, когато играеше в България и тук не бе смятан за класен играч, като често бе сравняван дори с тролей през единия сезон, който изкара на Герена.

Тогава в Левски прецениха, че Бистрон не им е необходим, а Георги Иванов и Ратко Достанич го предложиха на Славия под наем. Белите обаче не сметнаха, че чехът може да им свърши работа и сините го преотстъпен за 1 година на Виктория в родината му. Тогава той спечели Купата на Чехия за 2010 и бе закупен за постоянно.

През 2011-а централният бранител стана и шампион на Чехия с Виктория Пилзен и сега ще трябва да играе в Шампионската лига, вместо с да чака да разбере дали ще влезе в състава за мачовете с Видима-Раковски, Светкавица Търговище и Калиакра Каварна, каквато вероятно би била съдбата му, ако бе останал в България.