Докато всеки български отбор мечтае и би дал мило и драгo да додрапа до групите на Шампионската лига, БАТЕ Борисов удари с 2:0 като гост Щурм Грац и се класира за груповата фаза на надпреварата.

Така, трактористи или не, играчите на добре познатия и в България белоруски тим и 33-годишният им треньор Виктор Гончаренко за 2-и път в последните 4 години ще играят в ШЛ, ще се къпят в милионите на УЕФА и ще мерят сили с най-добрите отбори в света.

Най-фрапиращото обаче е, че БАТЕ не само ще играе в групите на Шампионската лига, а при жребия в четвъртък вечер ще бъде поставен от УЕФА в 3-а урна, благодарение на добрия си клубен коефициент.

След коварното 1:1 в Минск в първата среща, БАТЕ демонстрира самочувствие при визитата си в Австрия и победи Щурм с голове на Алиаксандър Володко в 39-ата минута и Марко Симич в 69-ата.

Интересен факт е, че от всички 14 играчи, които Гончаренко пусна в игра в Грац, цели 13 от тях са родени в Беларус, а чужденците бяха само двама – един бразилец и един сърбин. Почти като в българските отбори, нали...


szólj hozzá: Stu 0-2 Bate