Николай Михайлов и Твенте не успяха да се класират за групите на Шампионската лига. „Лалетата” загубиха с 1:3 от Бенфика реванша си в Португалия и след 2:2 в първия плейоф преди седмица ще трябва да играят в Лига Европа. Португалците пък се класираха за груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир и очакват жребия в четвъртък.

Михайлов изигра срещата на инжекции заради болки във врата, като до последно не бе ясно кой от двамата вратари на Твенте ще пази срещу португалците. Въпреки проблемите българският национал направи сравнително силен мач, като нямаше особена вина за попаденията в своята врата.

През първото полувреме превес в играта имаха домакините, които не успяха да отбележат благодарение на изявите на Михайлов.

В 31-та минута при контра за Бенфика Пабло Аймар излезе почти очи в очи с Михайлов, бе притиснат от противников бранител, стреля от малък ъгъл, но топката мина покрай вратата на българския страж. В 36-та минута Николас Гайтан от удобна позиция стреля, а топката мина на сантиметри покрай десния стълб на Михайлов.

Неприятен момент дойде в 43-та минута, когато Михайлов спаси силен удар по земята с лявата ръка, след което се оплака от болки в рамото. В крайна сметка обаче стражът продължи да играе.

Въпреки добрата си игра през първото полувреме, Михайлов капитулира на три пъти  след почивката.

В 46-та минута домакините центрираха в наказателното топката, бе продължена с глава към Вицел, който с удар, подобен на задна ножица, отблизо вкара за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 59-та минута. Последва ново центриране от корнер и с глава Луизао вкара за 2:0.

Аксел Вицел препарира Михайлов за трети път в 66-та минута. Кардосо изведе великолепно Вицел зад отбраната, той напредна и с прецизен удар по земята и с помощта на десния страничен стълб реализира за 3:0.

В 85-та минутата Брайън Рой все пак върна едно попадение за гостите, след като засече центриране в наказателното поле с глава. В крайна сметка обаче попадението се оказа крайно недостатъчно и Твенте ще чака жребия за групите на Лига Европа.