Арсенал победи Удинезе и в реванша, като се наложи с 2:1 на стадион Фриули и с общ резултат 3:1 влезе в Шампионската лига.

Домакините започнаха добре и в 23-ата минута капитанът на Удинезе Антонио Ди Натале изпусна най-чистото положение в двубоя до момента, като от три метра нацели гредата, вместо да прати топката в мрежата на Войчек Шчешни.

В 32-ата пък Самир Ханданович успя за няколко секунди да спаси опасни изстрели на Тио Уолкът и Робин Ван Перси. В ответната атака пък Шчешни геройски парира шут от малък ъгъл на останалия сам срещу него Ди Натале.

Тото Ди Натале обаче бе безпощаден в 39-ата минута, когато останал на терена да играе контузен, демонстрира головия си нюх и с удар с глава от 12 метра майсторски прехвърли вратаря на топчиите за 1:0, с което изравни общия резултат от двата мача.

В 55-ата минута обаче Ван Перси попари мечтите на фриуланите, като се разписа отблизо след пас на Жервиньо за 1:1, а задачата на Удинезе стана почти невъзможна – да вкара два безответни гола.

В 58-ата ситуацията можеше да придобие по-различен вид, след като съдията отсъди дузпа за домакините, но Войчек Шчешни отлично спаси никак нелошото изпълнение на Антонио Ди Натале от бялата точка.

Арсенал реши абсолютно всичко в 69-ата минута, когато Тио Уолкът надбяга отбраната на италианците и очи в очи срещу Ханданович матира босненския страж.

До края на срещата ново попадение не падна и топчиите се поздравиха с победа с 2:1 и чакат жребия за груповата фаза на Шампионската лига, който е в четвъртък вечер от 18:45 часа и ще бъде предаван пряко от Gong.bg.


szólj hozzá: Udi 1-2 Ars