За победата на Барселона над Пари Сен Жермен с 6:1 в Шампионската лига ще е пише още дълго време. Успехът на каталунците в 1/8-финалния реванш разби всички представи, тъй като постигна това, което практиката до този момент показваше за невъзможно – класиране напред след пасив от 4 гола в първия мач.

Ние това много добре го знаем: Резилът на ПСЖ по български

Несломимата воля на „блаугранас“ ще влезе в историята на европейския клубен футбол, но тя а е самото една страна на монетата, както гласи клишето. От другата остава тимът на ПСЖ, който ще иска всячески да забрави вечерта на 8 март 2017 година. Бледото представяне на парижани до голяма степен предизвика знаменитият обрат, а цялата им вечер може да бъде обобщена с една единствена статистика.

Верати: Дори Барса в един момент спря да вярва

Когато Единсон Кавани се разписа за 1:3 в 62-ата минута изглеждаше така, сякаш всичко бе приключило. Това, което вдъхна нови сили за Барселона, беше голът на Неймар в 88-ата минута, когато бразилецът реализира пряк свободен удар за 4:1. И тук идва любопитният момент.

Емери: Решенията на съдиите бяха срещу нас

От момента, в който изстрелът на бразилеца влетя в мрежата – отразен като 87-а минута и 24-а секунда, до крайния съдийски сигнал в 7-ата минута на продължението отборът на Емери успява да си подаде точно 4 паса. Всички тези подавания са реализирани от началните удари, които последваха трите драматични гола на Барселона.

Едва ли може да има по-точно обобщение за всеобщата паника, която цареше в редиците на французите, докато съперникът се носеше на крилете на вдъхновението в преследване на невъзможната мисия.