Глазгоу Рейнджърс, ФК Копенхаген и Динамо Загреб продължават в третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Шотландският Рейнджърс победи с минималното 1:0 като гост скромния тим от Черна гора Зета Голубовци и така с общ резултат 3:0 си осигури мач срещу продължилия от двойката Цървена звезда – Левадия. Грандът от Острова отбеляза гол едва в 80-та минута, когато новото попълнение ДаМаркъс Бийзли вкара с далечен шут.

Динамо Загреб нямаше проблеми срещу Домжале и постигна успех с 3:1 у дома, след като в първия мач победи с 2:1. Хърватите си осигуриха безпроблемна среща и само след 20 минути игра вече водеха с 2:0. Динамо ще играе с Вердер Бремен за влизане в групите на Шампионската лига.

Най-интересният двубой от вечерта бе в Йерусалим, където местният Бейтар и ФК Копенхаген играха продължения, за да излъчат краен победител. Датчаните пристигнаха в Израел с аванс от един гол, но домакините върнаха попадението чрез Итцаки в 61-та минута. Ветеранът Маркус Албак за пореден път спаси своя тим, като отбеляза златния гол за Копенхаген в 97-та минута. Албак вкара и в първия мач между двата отбора. В третия квалификационен кръг Копенхаген среща Бенфика. Двата тима се сблъскаха и в груповата фаза на Шампионската лига миналата година, когато Бенфика победи у дома с 3:1, а в Дания двубоят завърши 0:0.

Останалите срещи от Шампионската лига са утре.

Първите мачове от третия предварителен кръг са на 14/15 август, а реваншите – на 28/29 август.