Манчестър Сити е един от най-добрите отбори в света и заслужаваше да спечели с 3:1 на стадиона на Динамо Киев в мач от осминафиналите на Шампионската лига по футбол, заяви старши треньорът на украинците Сергей Ребров след срещата. Той добави, че англичаните са се възползвали от грешките на неговите момчета, на които им липсва опит в тази фаза на най-силния европейски клубен турнир.

"Заслужавахме да загубим, защото допуснахме прекалено много грешки. Оставихме играчите на Сити да покажат най-силните си качества, а ние не направихме това и получихме два гола още през първото полувреме. През втората част заиграхме с повече кураж, поехме инициативата и вкарахме гол, но допуснахме още един в края. Гостите спечелиха заслужено, а ние просто нямаме опит. Създавахме положения и пропускахме, а роля за това изигра и дългата зимна пауза. Позитивното в случая е това, че играчите не хвърлиха кърпата", каза той.

"Манчестър Сити разполага с много силни футболисти, а бързите и технични отигравания в началото повлияха сериозно върху увереността на нашите играчи. Това е един от най-добрите отбори в света и той разполага с огромен потенциал, най-вече в атака. Не е никак лесно да ги спреш. За нас остава да анализираме грешките ни и да се подготвим по-добре за реванша в Англия", добави Ребров./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS