Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов заяви, че класата на Селтик е причина за тежката загуба с 0:5 от шотландците в първи мач от плейофния кръг в Шампионска лига.

"Допуснахме твърде много индивидуални грешки. Футболистите на Селтик са класа и това изигра решаваща роля. Практически всеки удар в очертанията на нашата врата се превърна в гол. Играхме добре през първото полувреме и имахме положения за гол. През второто полувреме се открихме и за нашата защита стана трудно да удържа съперника", коментира Стоилов.

"Много пъти към казвал, че има голяма разлика между първенството на Казахстан и евротурнирите. За да играем постоянно на ниво в Европа, е нужно да се повиши качеството на вътрешното първенство, да се инвестират средства и да се правят сериозни трансфери. Както знаете, наложена ни е финансова санкция, която ще продължи още шест месеца и ние може да привличаме само свободни агенти. Мисля, че ако попаднем в групите на Лига Европа, ще бъде едно отлично постижение", каза още Стоилов.

Българският специалист заяви, че Астана ще направи всичко да не загуби на реванша.

"Ще се постараем да не загубим на реванша. У дома играем много по-силно. Имаме отлична подкрепа от привържениците. Мисля, че ще вземем добър резултат пред нашите фенове", каза Станимир Стоилов. /БТА