Барселона стигна до мечтан резултат в първия полуфинал в Шампионската лига срещу Ливърпул. След два последни гола на гения Лео Меси каталунците отиват на "Анфийлд" с много комфортното за тях 3:0.

Светът обаче говори за един Ливърпул с огромен потенциал. Един Ливърпул, който направи много силен мач на "Камп Ноу" срещу фаворита за трофея.

В големи периоди от срещата каталунците бяха с по-прибран дефанзивен подход, а англичаните притискаха с всички сили съперника. Марк Андре Тер Стеген бе големият спасител за Барса в няколко решителни момента, а и гредата спря удар на Салах през втората част - гол, който би обърнал напълно представите ни за сблъсъка.

Притежание

Като цяло Ливърпул стреляше много към вратата на съперника, но най-важното - имаше по-голямо притежание на топката. "Лос кулес" не са свикнали да не държат мача в ръцете си. На "Анфийлд" каталунците ще имат нужда от отнемане на устрема на съперника. Спокойното притежание на топката ще бъде важен момент за по-лесното затваряне на сблъсъка отстрана на Барса.

За Ливърпул напротив - тимът трябва да вкара срещата в едно скоростно темпо, което да притиска 90 минути Барса. Един гол в полза на Ливърпул, може да постави сблъсъка отново на масата.

Преса

На "Камп Ноу" Валверде заложи на Артуро Видал в средата на терена - търсейки повече сигурност, но не и на много по-офанзивно настроения Артур Мело. Този ход обаче накара домакините да страдат при изнасянето на топката.

Видал не е толкова сигурен, а и вече толкова повратлив с топката. В този мач Барса загуби около 100 подавания. Иван Ракитич също не успя да устои на пресата на Ливърпул, която увеличаваше силата си с всеки изминал миг.

Пресата на мърсисайдци увеличаваше напрежението върху комбинациите на домакините.

Салах

Египтянинът направи изключителен мач, но единственото, което му липсваше е головият удар. Той стреля, подава, движи се, комбинира. Дори уцели и греда с по-слабия си десен крак. Като цяло нанесе огромни щети върху левия бек Жорди Алба и ляворазположения централен бранител Клеман Ленгле.

Единственият компонент, което трябва Салах да подобри на "Анфйлд", е ефективността. 

Меси

Гол №600 за Меси с екипа на Барса. По-тихи първи 70 минути за Гения, който в края отново показа, че е може би най-великият за всички времена. Влиянието му върху мачовете е чудовищно и никой не може да го неутрализира, когато аржентинецът реши да се забавлява.

Няма сила на света, която да се противопостави на Меси, ако самият той има добър ден. Техническият му потенциал е безграничен и неразбираем за обикновения човек. Уменията му с топката докосват съвършенството, а когато рециталите се представят с такава лекота в окото на бурята пред целия свят, тук говорим за нещо повече от футбол талант.