Барселона и Рома излизат тази вечер от 21.45 ч. в първи четвъртфинал от Шампионската лига на „Камп Ноу”.

Дори, ако съдим само по първия италиано-испански сблъсък Ювентус – Реал и резултата в него /0:3/, веднага би следвало да заключим: Барселона е абсолютен фаворит.

Каталунците са единственият непобеден отбор в големите първенства на Стария континент, имат само една загуба за Купата на краля и то не решаваща /0:1 от Еспаньол и 2:0 в реванша/. Освен това те имат на своя страна огромния фактор „Лео Меси”. Аржентинецът влезе през второто полувреме срещу Севиля през уикенда и успя да спаси точката от 0:2 до 2:2 в самия край заедно с Луис Суарес.

Меси има известни здравословни проблеми, които му попречиха да играе в контролите на своята Аржентина, а и да започне титуляр срещу севилци, но Меси си е Меси.

Другият с проблеми в състава на каталунците – Серхио Бускетс, също не е на 100 процента готов, но е на разположение на трньора Ернесто Валверде.

Рома е един от приятно играещите отбори в Европа. Тим, който винаги може да поднесе изненада. „Джало-росите” разчитат и на лекия спад във формата на каталунците. А и на факта, че „вълците” не са поставени под натиск от непременно елиминиране на съперника, което е валидно за Барса.

Така че, дали е възможно „вълчият капан” да щракне изненадващо  довечера на „Камп Ноу”, ще разберете, ако следите мача с Gong.bg.   

Жорди Алба не си изкриви душата: Искам Реал да загуби

Валверде: Фаворити сме, но доказателствата са на терена

Рома пътува с Нинджата за Барселона