Жребият в Шампионската лига противопоставя два английски отбора на четвъртфиналите. От едната страна е убедителният лидер във Висшата лига, безспорният доминант този сезон на Острова Манчестър Сити. От другата е зрелищният, експлозивен, непредвидим и дори леко шантав Ливърпул.

Двубоят от 21.45 на „Анфийлд” може да бъде определен и другояче: огромната традиция срещу огромните пари. И в двата случая обаче говорим за два много атакуващи отбори, които гарантират спектакъл за феновете на Острова и по света.

Да си припомним, че преди няколко месеца пак в бърлогата на „червените” от Мърсисайд мачът завърши 4:3 за ливърпулци...

При жребия и в двата лагера на бяха доволни от съдбата си. Юрген Клоп призна, че не е искал точно Сити, защото в Шампионската лига, според него, е добре да се срещат отбори от различни страни. А другото нежелано място бе Севиля, с който тимът игра в предварителната група. А и Пеп Гуардиола не изглждаше никак щастлив от сблъсъка с „червените”.

Гуардиола: Стилът ни е перфектният за Ливърпул

Клоп: Ливърпул е натоварен с история, но ние искаме да напишем нашата

Каталунският наставник на Сити няма да може да разчита на една от основните си фигури в атаката Серхио Агуеро, който не съумя да се възстанови навреме за първия четвъртфинал, но има достатъчно много други козове.

Гуардиола реши да заведе в своите в Ливърпул ден преди мача, където те тренираха и пренощуваха. Иначе нямаше да има проблем да пристигнат и днес, предвид едва 40-те километра разстояние между двата града. Но манчестърци изобщо не се чувстват добре на „Анфийлд”. Там е единственото място, където не са печелили мач в Англия, откакто начело на клуба застанаха арабските шейхове през 2008-а.

Стигна се дори дотам, че Сити ще спести усилията на някои свои играчи в дербито с Юнайтед, защото е три дни по-късно. А в първенството „гражданите” са убедителни лидери и могат да си позволят лукса между двата мача с Ливърпул в ШЛ да си дадат лека почивка, дори срещу местния съперник.

Ливърпул ще разчита довечера на атомното си нападение в състав Салах – Фирмино – Мане. Но Сити неслучайно води с много в шампионата.

Зрелището е гарантирано, а как точно ще бъде оформено, предстои да разберете, ако следите Gong.bg след 21:45.