Отборът на Байерн Мюнхен записа солидна победа при гостуването си на Севиля в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. Тимът на Юп Хайнкес се наложи с 2:1 след обрат на „Рамон Санчес Писхуан“ и по този начин прекъсна „черна“ серия от пет поредни загуби на испанска земя. Така Байерн наклони сериозно везните в своя полза, имайки се предвид, че реваншът е на „Алианц Арена“, където тимът на Хайнкес е почти безкомпромисен. Ответният двубой в Германия е на 11 април.

Първите няколко минути на „Санчес Писхуан“ бяха за тима на Байерн, който успя да стигне до няколко корнера пред вратата на Севиля, но не и да застраши сериозно стража на домакините. Първата опасност в мача бе създадена от Матс Хумелс, който още във втората минута стреля с глава покрай вратата. Малко по-късно пък удар на Рибери бе блокиран от бранител на „андалусийците“.

Постепенно мачът започна да се изнервя и след поредица от груби влизания в средата на терена, Франк Рибери се превърна в първи футболист, който получи жълт картон. В 15-ата минута пък Хоакин Кореа нахлу в наказателното поле, където премина през трима играчи на Байерн и се строполи на земята. Главният рефер на двубоя Даниеле Орсато обаче сметна, че Кореа е симулирал и го предупреди официално.

В 20-ата минута домакините пропуснаха уникален шанс, а в антигерой за Севиля се превърна Пабло Сарабиа. След атака отляво топката бе подадена в наказателното поле, къде Сарабиа бе оставен абсолютно непокрит около точката на дузпата, овладя, но въпреки че не бе обезпокояван от никого, стреля неточно покрай вратата.

Сарабиа обаче успя да се реваншира по най-добрия начин за пропуска си. Само дванадесет минути по-късно именно той бе този, който изведе своите напред в резултата. Ескудеро центрира отляво в пеналта, където Сарабиа спря топката с тяло и моментално отправи удар, който се оказа неспасяем за Улрайх. Гостите протеститраха бурно, претендирайки за игра с ръка от страна на футболиста на Севиля, но претенциите им не бяха уважени от главния рефер. Това бе първи гол за Сарабиа в Шампионската лига този сезон.

Футболистите на Юп Хайнкес обаче отговориха подобаващо на предизвикателството. Само пет минути след откриването на резултата гостите се върнаха в мача, връщайки попадението на Севиля. След нападение отляво Рибери нахлу и пробва пас, но за негов късмет топката рикошира в крака на Хесус Навас и излъга вратаря на домакините. Сориа успя да докосне топката, но след като се отклони в гредата и пресече голлинията за 1:1.

Само минута преди изравнителния гол за Байерн, Юп Хайнкес трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Артуро Видал получи травма и отстъпи мястото си на Хамес Родригес.

През второто полувреме Байерн бе безкомпромисен в действията си и съвсем заслужено успя да направи пълен обрат на резултата. Веднага след подновяването на играта след почивката футболистите на Юп Хайнкес се хвърлиха в атака, а усилията им бяха възнаградени.

След няколко пропуснати отлични възможности пред вратата на домакините, „баварците“ все пак стигнаха до гол. Победното попадение за гостите дойде в 68-ата минута, а в негов автор се превърна Тиаго Алкантара.

Франк Рибери получи топката отляво и центрира балонно към Алкантара на далечната греда. Халфът, който бе оставен непокрит, стреля спокойно с глава, а след рикошет в край на защитник на Севиля, топката влезе в мрежата за 2:1.

След като поведе в резултата, тимът на Байерн заигра още по-спокойно и не остави никакво съмнение в превъзходството и успеха си в мача.

СЕВИЛЯ - БАЙЕРН 1:2

1:0 Сарабиа 32',

1:1 Навас 37' авт.

1:2 Алкантара 68'

Шампионска лига, 1/4-финал (първи мач)

Севиля: Сориа, Кяер, Лангле, Йедер, Кореа, Писаро, Н‘Зонзи, Навас, Сарабиа, Ескудеро, Васкес

Байерн: Улрайх, Хумелс, Алкантара, Рибери, Видал, Боатенг, Бернат, Мартинес, Мюлер, Кимих, Левандовски

Стадион: „Рамон Санчес Писхуан“

Съдия: Даниеле Орсато