Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк не смята, че отборът му е слаб, въпреки трите загуби като гост в Шампионска лига. Холандецът счита, че групата на мърсисайдци в европейския турнир е много тежка и точно това може да спре похода на тима в елиминационната фаза на турнира.

Ливърпул загуби трите си гостувания в надпреварата за първи път, като това поставя тима в деликатна ситуация. Тимът трябва да надделее над Наполи с 1:0 или с два чисти гола разлика, за да продължат напред.

„Нека не забравяме, че играем срещу Наполи, който е един от най-добрите отбори в света. ПСЖ, един от фаворитите за спечелване на турнира, а мачът ни в Белград е ясно, че не бе добър”, сподели Ван Дайк.

„Не е нужно да смятаме, че сме ла*нян отбор. Просто така се случиха нещата в групата. По-неприятното е, че когато допуснем гол не съумяваме да се върнем обратно в мача. Нямам обяснение за това в този момент, но трябва да коригираме тази фаза на играта ни. Сега гледаме напред и единствената опция е да победим Наполи у дома, нищо друго няма значение”, продължи бранителят.

Ван Дайк разкритикува и звездите на Пари Сен Жермен, тъй като прекалено много са лежали по време на дуела помежду им. „Определено не отива на толкова добри играчи да подхождат така, за да губят време. Имаше единоборства, ала имаше и моменти, в които те падаха прекалено лесно. Това ме вбеси, но трябваше да запазим хладък разум. Всеки път, в който ние правихме фаул, те наобикаляха рефера, за да искат картон за наш играч. Ние се подведохме по тях и второто полувреме продължи в този дух. Не харесвам такива мачове. Имаме уважение към тях, защото са отбор с добри футболисти, но не се прави така”, продължи Ван Дайк.

„Сега обаче ни остава един-едничък шанс и ще направим всичко необходимо да се възползваме от него. Нуждаем се от помощта на всички, както и от феновете ни. Трябва ни подкрепа, за да направим една специална вечер. Ще бъде тежко срещу Наполи. Те имат чудесен наставник също така, но ще бъдем пределно мобилизирани”, завърши Ван Дайк.