Пари Сен Жермен победи Ливърпул с 2:1 в мач, в който англичаните бяха бледо копие на самите себе си, а Неймар демонстрира страхотни моменти в предни позиции за французите. Но след края на мача всички говореха за това как бразилецът постоянно се озоваваше на земята при всяко влизане на съперника, а гримасите по лицето му бяха на неописуема болка всеки път. 

В Англия останаха с горчивото съмнение, че всъщност може би южноамериканецът симулира в доста от случаите, а и мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп се възмути от лесното падане на звездата във всяка една ситуация.

Но Неймар има своето обяснение. Той обяви, че е играл с травма в този мач, която получи още по време на контролите с бразилския национален отбор в средата на месеца и заради която пропусна мача с Тулуза през уикенда. 

"Бях контузен в този мач, не бях 100% готов за него. Но в същото време залогът беше твърде голям и, контузен или не, аз трябваше да бъда на терена, незаивисмо от цената", оправда поведението си Неймар пред вестник "Екип".