Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира успеха с 2:0 над Интер в мача от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Специалистът призна, че голямата звезда на тима Лионел Меси е липсвала на каталунците, но си пожела, докато трае отсъствието на техничаря, „блаугранас“ да жънат успехи.

„В последния мач с Тотнъм направихме добра преса, но на терена бе и Лео Меси. Той ни липсва, но ми се ще, докато ни е неприятно за отсъствието му, да побеждаваме. Доволни сме от успеха срещу Интер, защото бе трудна среща. Отборът се представи на ниво и отговори добре на предизвикателството“, анализира специалистът.

Ернесто Валверде

източник: Gulliver/Getty Images

„Този мач бе, за да направим крачка напред без Меси. Винаги играем като един отбор, но когато Меси е на терена, това ни придава гениалност и необикновеност. Надяваме се да се възстанови колкото се може по-бързо“, каза Валверде.

Трепетите на Меси на Барселона  Интер

източник: Gulliver/GettyImages

Запитан за предстоящото в края на седмицата Ел Класико с Реал Мадрид, Валверде сподели: „Мадрид ще бъде опасен. Момчетата на Лопетеги ще дойдат на „Камп Ноу“, за да покажат цялата си мощ. Но не се плаша изобщо от тази ситуация“.

Барса посреща Реал Мадрид на 28 октомври от 17:15 часа на „Камп Ноу“.

Меси поздрави колегите си след боя над Интер