Бившият футболист на Барселона Христо Стоичков се предложи на шега за заместник на контузения Лионел Меси в двубоя от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Интер. Камата присъства на пресконференцията на треньора на каталунците Ернесто Валверде преди двубоя с „нерадзурите“, като това бе част от работата му за американската телевизия Univision.

В края на брифинга Камата повдигна закачливо любопитния въпрос, с което предизвика много усмивки в залата, а Валверде му отвърна: „Не съм мислил по този въпрос, но може би не си много далеч като форма”, каза с голямо намигване Валверде.

Христо Стоичков и Ернесто Валверде

източник: Gulliver/Getty Images, колаж: Gong.bg

Стоичков и Валверде не се засякоха в каталунския гранд. Българинът се присъедини към испанския тим през 1990 година, когато настоящият треньор на тима направи трансфер в Атлетик Билбао.

Барселона приема Интер в сряда, 24 октомври, от 22:00 часа на „Камп Ноу“.

Иначе Меси няма да играе срещу италианския гранд заради контузя, която получи при шампионатната  победа с 4:2 над Севиля. Аржентинецът получи фрактура на лъчевата кост на дясната ръка, като според предварително обявеното ще отсъства около три седмици. Меси пропуска и Ел Класико срещу Реал Мадрид на 28 октомври, като това е първи случай от 2007 година насам.

Валверде за липсата на Меси: Може да сменим и схемата