Треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира факта, че каталунците ще бъдат Лионел Меси в двубоя срещу Интер от третия кръг на Шампионската лига. Той заяви, че има опции да замени голямата звезда и определи това, пред което е изправен, като „предизвикателство“. Специалистът дори спомена за възможност за промяна на схемата в отсъствието на аржентинския техничар.

„Блаугранас“ посрещат „нерадзурите“ в сряда, 24 октомври, от 22:00 часа.

„Разбира се, че много зависим от Меси, но в същото време е голямо предизвикателство за нас да успеем да го заместим. Предстоят ни важни мачове, в които ще бъдем без Лео. Той ще ни липсва“, каза Валверде.

Ернесто Валверде

източник: Gulliver/Getty Images

„Имам няколко опции да заместя Меси. Разполагам с няколко футболисти, които играят на тази позиция, може и да сменим схемата“, отбеляза още специалистът.

„Когато важен футболист се контузи, трябва да се опиташ да направиш така, че да не е той единственият, който да поеме отговорността. Не знам колко време Лео ще бъде извън игра. Истина е, че лекарите говориха за три седмици. Винаги се чудим как да намалим сроковете. Но сега случаят е друг. Ще ми се да кажа, че ще направим всичко, за да изненадаме всички, но се опасявам, че няма да е така“, коментира още Валверде.

 

Барселона обмисля продажба на Малкон