Днес е по-специален ден за феновете на Реал Мадрид, защото любимият им клуб навършва достолепната възраст от 116 години. И какъв по-добър начин да бъде отпразнуван поводът, освен с мач в любимия турнир на "белите" - Шампионската лига. 

Тази вечер те гостуват в Париж на местния Пари Сен Жермен и след 3:1 в първия мач от 1/8-финалите имат наглед леснопостижимата цел да продължат напред. Но вестник "Марка" побърза да успокои духовете и да накара фенове и играчи да не подценяват мача. 

Защото навръх рождения си ден Реал нерядко е допускал големи изненади. И се е стигало до резултати, които са помрачавали настроението в празничната вечер на милиони запалянковци на тима не само в Испания, но и по света. 

Най-болезнен спомен си остава мачът навръх 100-годишния юбилей на Реал през 2002 г. Тогава отборът има прекрасния шанс да отпразнува празника с трофей, при това на своя "Сантяго Бернабеу". На въпросната дата се играе финалът за Купата на Краля. 

Съперник е Депортиво Ла Коруня, а очакванията са галисийците да бъдат насметени от "Лос Галактикос" с Луиш Фиго, Зинедин Зидан, Роналдо и кой ли още не в състава. Но Супер Депор бие с 2:1, а "Сантяго Бернабеу" потъва в скръб и ужас, вместо да се отдаде на купон. 

Запомнящи се разочарования има и в Шампионската лига. На 6 март 1996 г., на 94-ия рожден ден на клуба, Реал приема Ювентус на 1/4-финал в турнира и бие с 1:0 у дома с гол на Раул Гонсалес. Всичко дотук е страхотно, но две седмици по-късно "старата госпожа" надделява с 2:0 и изхвърля "белите", а победата на рождения ден остава с горчив привкус. 

На 106-ия рожден ден на клуба пък съперник е Рома, а фазата е 1/8-финал в Шампионската лига. "Вълците" си тръгват като победители от "Бернабеу", а в крайна сметка триумфират и в общия резултат. 

Запомняща се издънка на празника си Реал прави и в Примера дивисион. През 1994 г. грандът губи от скромния Леида с 1:2, като му подарява една от може би най-големите му победи в историята. 

Така че "Марка" призова феновете да не чакат лесен мач в Париж, а да се въоръжат с търпение и да стискат палци до последно този път рожденият ден на клуба да не носи прокоба, а щастие.